3 september 2010
Mother's Finest naar Nederland!

Vrijdag 12 november in De Kade in Zaandam, zaterdag 13 november in Metropool Hengelo en zondag 14 november in MC De Bosuil in Weert laat de Amerikaanse superband Mother’s Finest de jaren ‘70 en ‘80 herleven met hun wereldhits als o.a. Baby Love en Piece of the Rock.

Amerikaanse hitband Mother’s Finest op 12, 13 en 14 november in Nederland

Vrijdag 12 november in De Kade in Zaandam, zaterdag 13 november in Metropool Hengelo en zondag 14 november in MC De Bosuil in Weert laat de Amerikaanse superband Mother’s Finest de jaren ‘70 en ‘80 herleven met hun wereldhits als o.a. Baby Love en Piece of the Rock. Mother’s Finest is een unieke band en niet alleen vanwege de bijzondere combinatie van Rock, Funk en Soul. Zij was ruim dertig jaar geleden in het zeer racistische Amerika de eerste zwart/blank gemengde Amerikaanse hitband die de individuele vocale en instrumentale invloeden wist samen te smelten tot een unieke sound waarmee ze vanaf halverwege de jaren ‘70 wereldwijd roem oogstten.

Mother’s Finest is een in 1974 door het zangersechtpaar Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy en Glenn ‘Doc’ Murdock opgerichte Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia. Ze maakte in de zeventiger jaren een aantal indrukwekkende albums, waarop Rock, Funk en Soul tot een aantrekkelijke eenheid werden gebracht. In die tijd was deze originele combinatie van verschillende muziekstijlen zeer opmerkelijk te noemen. Met deze mix en daarbij nog de invloeden van Gospel, R&B en Metal hebben ze menig artiest aan de hand genomen in hun ontwikkeling, zoals o.a. Prince, Lenny Kravitz en Living Color.
Op haar derde album ‘Another Mother further’ wist Mother’s Finest haar specifieke sound definitief neer te zetten. Het album bevat hits als Baby love en Piece of the Rock en hiermee wisten ze wereldwijd de hitlijsten te bestormen en was hun naam regelmatig terug te vinden op de affiches van de grote festivals. In Nederland werd ‘Another Mother Further’ na een zeer geslaagd optreden op Pinkpop een groot succes. Door de jaren heen heeft Mother’s Finest ook een reputatie opgebouwd met hun live optredens waarin niet alleen de muzikale kwaliteiten van ongekend niveau zijn, maar ook hun dynamische presentatie altijd weer zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Het voorprogramma tijdens deze drie concerten wordt verzorgd door 11-mans Soul en Rock coverband PitchLight, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2009’. De eerste hit van PitchLight Mash Up The Pieces stond in 2009 wekenlang in de Mega Top-100. Opvallend detail: de b-kant van deze single is een cover van het nummer Fire, de eerste Amerikaanse hit van Mother’s Finest. Met optredens o.a. in een uitverkocht Paradiso Amsterdam en 013 Tilburg heeft PitchLight zich afgelopen jaar definitief op de kaart gezet.

De concerten van Mother’s Finest:
Vrijdag 12 november in MC De Kade in Zaandam, aanvang: 20.00 uur (www.kade.nl)
Zaterdag 13 november in MC Metropool Hengelo, aanvang: 20.00 uur (www.metropool.nl)
Zondag 14 november in MC De Bosuil in Weert, aanvang: 15.00 uur (www.debosuil.nl)

Kaarten kosten € 25,- en zijn te koop via De Kade, Metropool en De Bosuil en www.livemusicevents.nl.

Deze Mother’s Finest LIVE ON STAGE Tour wordt u aangeboden door LIVE Music Events.

Website Hosting bij Xel Media